baykuşlu örgü çaydanlık demlik kılıfı

güzel oldu bu baykuşlu modelde gözlerini biraz daha küçük örseydim daha iyi olacaktı

biraz fazla koca gözlü olmuş:)krem iple üçlü trabzan yaptım ama ikili trabzan olursa

biraz daha küçük olur ve daha güzel durur sanırım buda yapacaklara önerim olsunki

büyük gözlü olmasın.

kısaca yapılışını yazıyorum resimlerden çok iyi anlaşılır zaten.

5 zincir çekip birleştirdim sonra 3 zincir çektim ve 15 trabzan ördüm ikinci sırada

krem renkli ipe geçip her trabzana iki trabzan örüp sayıyı ikiye katladım üçüncü

sırada bir trabzanı artırmadan ördüm ikinciye iki trabzan ördüm iki trabzanda bir artırdım.

ve arka parçalarınıda aynı sayıda ördüm ön ve arka parçayı örerek birleştirdim alt kısmı hariç.

iki gözüde bu şekilde yaptım ve orta tarafını örerek birleştirmedim diktim.

iki gözüde diktikten sonra çevresine örneği kurdum yerlerini ayarlayarak 16 örnekli yaptım

birkaç sıra dönerek ördüm demliğe uyacak şekilde ölçerek.

kulp ve sap yeri içinde ölçerek birkaç sırayı yarım yarım ördüm ön tarafı 8 örneği ve arkada kalan 8 örneği ayrı örüp sonradan birleştirdim ve demliğin boyuna göre ördüm.

alt çaydanlığıda zincir çekip başladım ve üstten aşağıya doğru 18 örnek başlayıp ördüm kulp ve sap yeri için aynı boşluğu yaparak arka ve ön yarım yarım örüp birleştirip çaydanlığın boyuna göre örüp bitirdim.

yorumlara cevap:bu modellerin çoğunu netten görüp veya fikir alıp yaptığım modellerdir.

ayrıca sıcak çaydanlığa takmak için değil süs amaçlı örüyorum boş çaydanlık yerine böyle

örüp süslemek daha güzel.

crochet Tea Cosy

Tea Cosy

Reklamlar
örgü aksesuarlar kategorisinde yayınlandı. Etiketler: . 1 Comment »

Bir Yanıt to “baykuşlu örgü çaydanlık demlik kılıfı”

  1. Anonim Says:

    çok başarılısınız tebrikler.çok çok emeğinize sağlık.ben bunlardan size ücret karşılığında yaptırabilirmiyim ?


güzel yorumlarınızı alayım

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: