bere ve boyunluk atkı

tığ işi bere ve boyunluk atkı modeli.

bu bere kasket şapka modelini herkes bilir bi ara baya moda olmuştu kendime hiç

örmedim bu ilk.kasket şeklinde yapmadım bere tarzını tercih ettim.

boyunluğunuda aynı örnekten örüp takım yaptım güzel oldular.

bide süveter ördüm kendime ama tüylü bir iple düz örgü ördüğüm için koymaya gerek görmedim.

tarifine gelelim.

6 numara tığ ve biraz kalın ip kullandım

5 zincir çektim ve 16 trabzan yaptım.

ikinci sıra:her trabzanın üzerine iki kere trabzan yaptım.iki önden alarak iki kerede

çıktım, iki trabzan arkadan alarak yaptım üç kerede çıktım.

üçüncü sırada aynı şekilde tığın üzerine ip alıp iki kerede çıktım biraz bol yaparak

ve arkadan aldığım trabzanların sayısını artırıyoruz ve köşeden bir trabzan daha

yapıp sayıyı üç trabzana çıkarıyoruz.

altta önden alma şeklini gösterdim.

ön tarafından tığı bu şekilde yaparak ip alıp ikikerede çıktım.

altta arkadan trabzan yapmayı gösterdim.

tığı bu şekilde önden arkaya doğru çıkıp trabzanı yapıyoruz.

trabzanların sayısı 12 olunca artırmayı bıraktım.

ve bu seferde kenardan 1 trabzan atlayarak eksilterek örmeye devam ettim.

5 trabzan olana kadar eksilterek ördüm 4 sıra sığ iğne örerek bitirdim.

boyunluk atkı modeline de aynı örneği yaptım. boynuma göre örüp düğme dikerek

bitirdim çok kolay ve basit çabukta bitiyor.

Reklamlar
atkılar, şapka bere atkı eldiven kategorisinde yayınlandı. Etiketler: , , . Leave a Comment »

güzel yorumlarınızı alayım

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: